03 juni 2006

Ignorerokrati

Regeringen har som uppgift att verkställa lag; dvs beslut av riksdagen. Det är regeringens enda uppgift och ingen annan har den uppgiften.

I mars i år nämnde Enpartistaten att det vid år 2005 år utgång var 153 riksdagsbeslut som regeringen underlåtit att verkställa. Många av dem var fler år gamla riksdagsbeslut. Regeringen struntar i riksdagens beslut. Regeringen struntar i att verkställa lagen.

Om det som SVT rapporterade i samband med tillslaget mot PRQ och dess kunder den 31 maj är korrekt, verkställer regeringen i stället beslut fattade av främmande makt. I stället för att verkställa de 153 overkställda riksdagsbesluten, tar regeringen order av USA:s utrikesdepartement och en obskyr organisation från Hollywood.

Regeringen och i synnerhet dess offentlige försvarare, advokat Bodström, är då att betrakta som en säkerhetsrisk.
1 kap. Statsskickets grunder

1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på
allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett
representativt och parlamentariskt statsskick och genom
kommunal självstyrelse.
Hur mycket är det värt?

Låt se....
Första stycket 1 § kan vi stryka. I stället skall det stå "All offentlig makt i Sverige utgår från utrikes ort och hemliga personer."

Det där med "fri åsiktsbildning" kan vi också stryka. Skriver du ned "fel" åsikter kommer regeringen och bär iväg din penna.

Rösträtt har vi för all del, det bara är helt meningslöst att rösta fram en riksdag som regeringen sedan hånflinar åt. Konstitutionutskottet tycker ju Göran Persson bara är någon "bokstavskombination", vilken hans excellens icke ett blåbär akta.

Men eftersom det tyvärr är valår, vilket för all del bara är en ren formalitet, måste KU hållas tyst för att showen skall rulla på ostört.

Därför får vi inte veta förrän möjligen efter valet vem det var som gav order om räden. Här verkställs tydligen något slags lag -- oklart bara vems lag.

Får vi då veta om statssekreterare Danielsson har talat sanning för justitieombudsmannen eller konstitutionsutskottet? Förmodligen inte.
Vi får strängt taget inte veta alls vad som pågår inne på regeringskansliet eller vem de tar order av nu när de uppenbarligen inte tar order av våra valda ombud. De struntar i oss.

När man sitter så här stilla i sin kammare i den lilla stugan i skogsbrynet är det inte utan att man smått börjar undra om det är dags att beväpna sig. Man kan strunta i dem tillbaka förvisso. Kejsaren är långt borta och bergen är höga, som man säger i Kina. Men dagens kejsare har satelliter i skyn som spionerar på grannarna, för att hålla koll på vilka grödor de sår eller om de avverkar skog. Fortsätter de på den alltmer öppet antidemokratiska vägen kommer man förr eller senare till en punkt där det blir ohållbart.

Den så kallade kommunikationsministern, Ulrika "fjösa" Messing som vid förment mogen ålder ännu leker med dockor i form av undersåtar av kött och blod vilka hon vill sätta små mössor på kan man strunta i så länge de poliser som skall verkställa hennes små infall också struntar i henne. Vi skall ju alla strunta i varandra nu -- det är ju det senaste.

Så vi gör väl så allihop då -- vi gör som regeringen. Den struntar i riksdagen. Nåväl, så struntar väl vi i regeringen då. De poliser som Messing hoppas skall patrullera grusvägarna hemmavid i jakt på subversiva bloggare som cyklar utan hjälm, kan ju med gott samvete strunta i det och jaga tjuvar och banditer i stället, på gammaldags vis. Riktiga sådana då, i stället för av regeringen, Hollywood och hemliga personer påhittade skurkar. Detta har ett par sköna lirare i Nora tagit fasta på. (Tipstack till HAX)

Och just som jag kommit så långt kom grannens katt inrännande genom köksdörren som står på glänt. Även katterna struntar i reglerna, det är tydligt. Men katter är ju katter och har väl alltid varit inte så lite egensinniga. Nog är de hur som helst att föredra framför dessa politiker. Jag menar: Vem skulle väl tolerera Thomas Bodström sittandes naken på köksgolvet med ena benet i vädret, slickandes sina testiklar? (För att hutlöst plagiera den gamle beatnikpoeten Charles Bukowski) Katten är åtminstone rumsren.

Och nu kommer en tjej på en häst ridandes förbi. Bara en häst!! Djurskyddsmyndigheten, som struntar i allt (såväl lag som vett) utom sina egenhändigt utfärdade föreskrifter, anser ju att det måste vara minst två hästar i sällskap. Annars lider hästen, för det har de bestämt och lida får hästar inte göra, har de bestämt. Hästar bör gå på heroin.

Men ingen polis syns till (de har fullt upp med traktens skogspundare) så Brunte kan väl skritta på som vanligt, i sällskap med människan som sitter på den. Att sätta betsel och sadel på Matz Hammarström och rida runt på honom på grusvägen är till skillnad från exemplet med katten och Bodström däremot en tanke jag inte omedelbart vill avfärda. Han kan få sällskap av andra stolliga djurrättsaktivister om han nu behöver det. Vi kan köra dem i fyrspann framför en vagn.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Vad går Du på? Bovström som katt och djurrättsfreaken i fyrspann:
Härligt!

BL

04 juni, 2006 00:02  
Anonymous Lena är smartare än Joakim skrev...

http://www.aftonbladet.se/vss/ledare/story/0,2789,836980,00.html

06 juni, 2006 15:01  
Anonymous Sorry. Nytt försök skrev...

http://shorl.com/hibyjudadupo

06 juni, 2006 15:04  
Blogger Joacim Persson skrev...

Vad det anonyma kräket av oefterhärmelig smarthet misslyckas minst två gånger med att skriva en sketen anchor till är alltså något dravel från statspropagandisten Asklind på Aftonpravda vilken som alltid är mentalt oförmögen att uttrycka en enda orginell tanke som skiljer sig ens infinitesimalt från den i demokratisk ortnung av Der Führer fastslagna linjen för det parti för vilken hon är en prydnad.

Man gäspar ikapp med de sömniga fågelungarna i körbärsträdet.

06 juni, 2006 16:03  

Skicka en kommentar

<< Hem

Ignorerokrati