25 maj 2006

Apanage åt osynlig furste

Jaha. Nu får SVT kalla fötter för att de lejt Petter Nilsson, brandbomskommunismens osynlige välgörare. (Aftonbladet)

Så vad gör SVT då rent konkret? River de kontraktet i tusen bitar? Det kan man ju göra med gott samvete vad gäller personer som uttryckligen är emot den föreliggande statsbildningen, inklusive dess rättsväsende som alltså bl.a. och främst har som uppgift att se till att folk fullföljer ingånga avtal. Vad skulle han göra -- be den stat han så innerligt hatar straffa statens television för att den inte pröjsar honom för att bedriva propaganda? Det kunde vara värt rättegångskostnaderna för att få se honom göra det krumsprånget.

Han kommer att få betalt utan att göra någonting.

Va!? Något kan han väl ändå göra.


Förslag på passande arbetsuppgifter:
  1. Skura golven
  2. Koka kaffe
  3. Diska i personalmatsalen
  4. Åka till systemet efter mer vitrysk vodka åt SVT-politrukerna
  5. Rulla en stor stenbumling uppför Kullaberg varje dag för att sedan låta publiken under muntra tjut sparka ned den igen.
  6. Gå runt med ett plakat på Möllevångstorget med texten "GLÖM ALDRIG KOMMUNISMENS BROTT" ända till oktober. Public Service har ju ett uppdrag som folkbildare.
  7. Sopa gatan utanför TV-huset.
  8. Parkera trabanterna åt SVT-politrukerna. (Om han har körkort, vilket betvivlas.)
  9. Sitta i stupstock på torget som en direktsänd konstnärlig installation.
  10. Gestalta en sjöjungfru från Montevideo i en TV-pjäs av Lars Norén, iförd cykelbyxor och en näbbgädda i röven som rekvisita.
Den där Nilsson gnäller ju ständigt om arbetslöshet. Det skulle nog göra honom gott att för första gången i sitt parasitliv göra ett åtminstone halvt dagsverke.

Vodkakommunisterna som invaderat SVT tyckte väl att de inte kanaliserat nog med obligatoriska licenspengar (skatt) till sina omhuldade nyttiga fönsterkrossarfetishister.

3 Kommentarer:

Blogger Stefan skrev...

Röstar på alt 6 eller 9. Alt 10 vore bara föör grymt.

25 maj, 2006 12:51  
Anonymous Anonym skrev...

stackars er ni korkade borgare som inte har sakargument att komma med
Att inteligensen har sina begränsningar kan jag acceptera, men att dumheten inngen har är bara tungt Du Magnus är dumheten personifierad.

26 maj, 2006 22:51  
Blogger Joacim Persson skrev...

Käre Anonymt Kräk:

Använd stor bokstav i början på meningarna. Exempel: "Mor är rar."

Intelligens stavas med dubbla "l", "ingen" stavas däremot med bara ett "n".

Även stavfelen förutom är det omöjligt att få någon klarhet i vad det är du försöker säga, huvudsakligen på grund av bristande grammatik och semantik samt inte minst till följd av en helt obefintlig stringens. Av dunkla tankar följer dunkelt tal.

Och vem "Magnus" är -- säg det. Någon hallucination antagligen. Förmodligen är det ett tragiskt fall av långt gången vegandemens vi ser här.

Ordet "borgare" härstammar från skråväsendets dagar, innan näringsfriheten infördes, där det betecknade någon som givits "burskap"; rätten att utöva ett visst yrke eller bedriva handel. Detta system avskaffades av liberalerna i mitten av 1800-talet. Numera finns det tyvärr inget liberalt parti i riksdagen som värnar om näringsfriheten eller andra friheter.

Petter Nilsson är med sin av det statliga "företaget" utdelade apanaget i ordets rätta bemärkelse, en "borgare". Det är överlag just socialister som bör kallas "borgare" eftersom det är de som är emot näringsfrihet.

29 maj, 2006 10:55  

Skicka en kommentar

<< Hem

Apanage åt osynlig furste