24 maj 2006

Dömande makt gick bärsärkagång

En nämndeman vid Stockholms tingsrätt, greps för våldsamt upplopp, rapporterar TV4.
En av de som anhölls är Lilly Näslund - nämndeman på Stockholms tingsrätt och tidigare anställd som politisk sekreterare på vänsterpartiets kansli i Stockholm. Hon är misstänkt för våldsamt upplopp och våld mot tjänsteman.
Förvisso utses nämndemän på ett i mitt tycke rättsvidrigt sätt i landet. De handplockas enbart från etablerade politiska partier. Tanken med lekmän i domstolarna är den urgamla tanken att man skall dömas av sina jämlikar. Detta är satt ur spel i Sverige. Här döms vi av en politisk elit, samma politiska elit som stiftar lagen. Redan där föreligger en olycklig källa till maktkorruption. Nämndemannatjänster delas ut som ett privilegium till partilojala. Ungefär som att få en guldklocka för lång och trogen tjänst.

Men till yttermera visso kan vi nu av detta lära vad man inom vänsterpartiet anser är en särskilt rättskaffens och eftertänksam person; besittare av salomonisk visdom och omutligt rättspatos: en som löper amok i upplopp och kastar föremål på polisen, rättsväsendets yttersta verkställare. Detta var det bästa vänsterpartiet kunde uppbringa. Nästa gång du hör en vänsterpartist använda ordet "rättvisa" kan du med gott samvete hånskratta. De har inte den blekaste aning om innebörden.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem

Dömande makt gick bärsärkagång