18 maj 2006

Även skatteverket skatteplanerar

Skatteverket har producerat åtta informationsfilmer om sms- och e-postdeklarationer. De har gjorts i Estland. Orsak: De höga skatterna i Sverige.
Skriver Expressen.

Man skall väl inte klandra skattmasarna. Skatteverket om någon borde ju vara fullt införstådda med att Sverige har världens högsta skattetryck och att det inte är lönt att anlita företag här och därför heller inte lönt att driva företag och därför inte heller lönt att anställa folk, samt att det grundläggande problemet är sosseadelns girighet. Sverige är korrumperat. Socialism är institutionaliserad korrpution.

Att även skatteverket gör så gott det kan för att smita undan beskattning tyder bara på att det trots allt finns sunda människor där.

Låt oss alla följa skatteverkets exempel.

En gång i tiden hade undertecknad enskild firma och gjorde vid registreringen av den samma misstag som jag vet många andra har gjort. Man fick tre blanketter att fylla i, varav en var en preliminär självdeklaration som kort sagt frågade: "Hur mycket tror du att du kommer att omsätta i år?"

Något skall man väl skriva där, tänker man och drar till med...tja... tiotusen?

Efter någon vecka får man ett inbetalningskort: 12000:- i skatt, tack.

--Det måste ha blivit något fel, säger man till mannen bakom disken på skattekontoret.
Han tittar på pappren.
--Jaha. Nejnej. Du vet så där kan du inte skriva. Du måste skriva "noll" där.

Det är lektion ett i småföretagande i Sverige, läxan lyder:
Du måste ljuga för skattemyndigheten, för systemet är så sjukt att det inte ens fungerar i teorin! Talar du sanning blir det kaos!
Och denna lektion står skattemyndigheten för. De kan det där med skatter och blanketter där på skattemyndigheten. De är de enda experterna på området. Gör som de säger och gör som de gör.

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Klockrent Joacim! Ditt nobelpris väntar på Dig!
Gratulerar!
BL

19 maj, 2006 16:45  

Skicka en kommentar

<< Hem

Även skatteverket skatteplanerar