11 maj 2006

Pedagogiken och byråkratin

De arma uteliggarkorna som inte ens har råd med varma ytterrockar eller moderna termosovsäckar, är naturligtvis oförmögna att finna skydd på egen hand och måste därför förses med s.k. ligghallar, ju dyrare desto bättre, tänker de sig på djurskyddsmyndigheten. Någon evolution har aldrig ägt rum. Korna själva har ännu inte nåtts av denna djupa visdom.

Mödosamt försöker husdjursforskarna förklara för byråkraterna att kor tål väder. Man måste beundra deras tålamod.

Institutionen för jordbrukets biosystem och teknologi, JBT, vid SLU i Alnarp höll seminarium i måndags med "mål att ge en vetenskaplig belysning av hur nötkreatur påverkas av och hanterar kallt klimat". Detta med adress till djurskyddsmyndigheten som hade ett par stycken på plats samt en videolänk till Skara för de byråkrater som inte kunde slita sig från det idoga föreskrivandet.

Pressmeddelande här med seminarematerial.

Exempel på pedagogiska overheadbilder från seminariet:
Tål nötkreatur att vara ute på vintern?
  • Tål fiskar vatten?
  • Tål växter solljus?

Tiotusenkronorsfrågan?

2 Kommentarer:

Anonymous anders skrev...

Tål djurskyddsmyndigheten verkligheten?

14 maj, 2006 14:18  
Blogger jakob w skrev...

Jag kan inte låta bli att koppla det här till debatten om minkuppfödning. Det största problemet som anförs verkar där vara att minkarna inte får tillgång till sin naturliga miljö. Men när djur lever i sin naturliga miljö, då är det uppenbarligen synd om dem och de behöver ligghallar. Hur ska man ha det egentligen?

15 maj, 2006 16:07  

Skicka en kommentar

<< Hem

Pedagogiken och byråkratin