05 maj 2006

Gävla sossepampar vill ha varmkorvsmonpol

En driftig egenföretagare i Gävle vägras, av kommunpamparna, att sälja korv.
Dessutom står det redan folk i kö till den lukrativa korvförsäljningen, menar de.
Vadå "står i kö" för att sälja korv? Dessutom säljer mannen i fråga redan diverse andra maträtter från sin vagn. Det vara bara det att kunderna i Gävle tydligen efterfrågar just korv, vilket entrepenören insåg och därför, självfallet, ändrar i sitt sortiment.

Det finns något som heter kommunallagen. Den skiter väl sosseadeln i Gävle i förstås, men den stipulerar faktiskt att kommuner är uttryckligen förbjudna att gynna vissa företag, vilket de gör när de belägger deras konkurrenter med de facto näringsförbud.

Apropå detta så vill jag härmed passa på att föreslå livsmedelsverket till nedläggning med tillhörande regelverkstrams. Minsta bakterie kan avgöra vad som är ätligt och inte, så det måtte väl vara själva fan om inte människor skulle klara av det, utan prusseluskornas pekpinnar.

Staten har inte i våra grytor att göra.

Ett kebabhak jag besökte dagligen under en period (gjorde jobb i kvarteret) som drevs av några snubbar från Egypten hade en dag fått besök av någon hälsovårdsinspektör eller vad det hette.

Le Chef de la maison berättade med illa dold indignation hur den otäcke lille byråkraten nosat runt och mätt med termometrar och lambdatabeller och fan och hans moster överallt i salladsskålar och kylskåp:

--Skall jag driva restaurang eller skall jag driva fabrik -- va!? Förstår du?

Jo jag förstod hans poäng: hans bild av den verksamhet han bedrev var service, som i service-minded. Det viktiga är kunderna är nöjda, inte byråkraterna och att allting konformerar till urblåsta politikers rigida regler och trams. Denna restaurang var välkänd inte bara för låga priser och rejäla portioner (där snålade man inte på köttet, kan jag säga) utan också för att vara mycket flexibel med öppettiderna. Om klockan var tre på natten -- än se'n!? Så länge det fanns kunder höll de öppet. Folk måste ju äta när de är hungriga.

2 Kommentarer:

Anonymous anders skrev...

Det är väl som så att fria enskilda entrepenörer inte kan bindas till kollektivavtalen, och därmed bestraffas sossarna följdriktligen kaptilaaistsvin som driver enmansföretag till förmån för, t ex, Sibylla som definitivt tvingas teckna kollektivavtal och betalla straffavgifter for närringsverksamhet till LO. Avgifter som sedan går direkt ned i SAP´s partikassa...

05 maj, 2006 20:14  
Anonymous Anonym skrev...

Det finns så många partibröder att försörja att reflexreaktionen är att stoppa allt som inte direkt gynnar en av de rättrogna partikumpanerna.

06 maj, 2006 20:05  

Skicka en kommentar

<< Hem

Gävla sossepampar vill ha varmkorvsmonpol