04 maj 2006

Outgrundliga äro Herrens vägar

Fast det här var måhända lite väl hårt av Honom. Funnet på en sida för "Revolutionära Fronten" som enligt uppgift är en "fraktion av osynliga partiet". (Hur nu det gick till, då RF har funnits i bortåt ett decennium, minst. Har de slagit ihop alla vansinnesföreningar under samlingsnamnet OP?) Att de älskar att vandalisera det visste vi redan, men inte att de även gör det yrkesmässigt.

Märkligt rättssyn de har, de där revolutionära viljedeterministerna:
Men allt detta känns i dagsläget onödigt, ansvaret för varje arbetstagares död ligger helt och hållet på arbetsgivaren. Ingen polisutredning kan förneka detta.
Alla som, liksom undertecknad, har jobbat i sådana där riskmiljöer vet hur lätt det är att börja tumma på säkerheten, kanske speciellt när man är ung och tror att man lever i evighet. Skyddsutrustning som är i vägen, säkra metoder som är "för långsamma"... Man börjar slarva lite och snart blir slarvandet rutin. Ansvaret för ens säkerhet vilar faktiskt helt och hållet på en själv.

1 Kommentarer:

Anonymous anders skrev...

Vad menar RF med "ingen arbetare ska någonsin behöva dö när han eller hon säljer sin tid till en arbetsgivare"?

Det tycks finnas något sublimt budskap i detta som antyder att det igentligen är ett tvång att arbeta.

Enda orsaken till att det skulle vara ett tvång att arbeta är väl mest för att beskattningen är på tok för hög (mer än hälften av lönen) så att en(1) person inte längre kan försörja sin egen familj på en lön, därvid tvingas båda parterna att arbeta pga skattesystemet, själklart då med ett fett kollektivavtal.

Detta resulterar då i att de två som faktiskt måste arbeta då avlönar de som inte vill arbeta utan bara gola om hur illa allt är ställt, till ex folk inom RF.

05 maj, 2006 10:01  

Skicka en kommentar

<< Hem

Outgrundliga äro Herrens vägar