20 maj 2006

Valbloggens censurdoktrin

Likriktningsminister Jens Orback ställde häromdagen en fråga på Valbloggen (officellt bloggorgan för det socialdemkratiska partiet):
Är prostitution ett yrke?
Varefter han beskriver hur tokigt det kan bli när statens arbetsförmedling tvingar folk till vissa yrken dessa (eller som i hans exempel, deras föräldrar) inte vill ägna sig åt. Ett underbart cirkelresonemang.

Det blev en del bitska kommentarer på det där förstås.

En kommentar, som väl borde ha högsta relevans då det skrevs av en som faktiskt verkar i yrket i fråga kom dock inte med, den kan du i stället läsa här. (Vem angår saken mest?)

Det är väl inte bara jag som lagt märke till en egenhet med socialistiska bloggar eller dessas kommentarer på andras?
  • Vilka är det som censurerar kommentarer?
  • Vilka är det som helst skriver anonymt på andras bloggar? (exempel från CUF-ordförande Federleys blog, där osynligpartister spyr galla, självklart som "Anonymous Coward".)
  • Vilka är det som uttrycker åsikter kollektivt, i demonstrationernas onyanserade talkörer och plakatens plattityder, som om ingen av dem hade en helt egen hjärna att tänka med?
De har nog aldrig riktigt förstått sig på det där med yttrandefrihet. Eller aldrig tagit det till sig. De vill inte ha dialog. Socialistisk propaganda är, paradigmiskt, avhängig broadcastmodellen, där det skall stå en talare på ett podium, eller i en radiostudio och predika för en tyst folkmassa. Men yttrandefrihet är rätten att säga sådant folk, i synnerhet de som makten har, inte vill höra.

Paradigmet följer av den konstruktivistiska doktrinen att samhället skall, tänker de sig, planeras ihop av någon politisk elit. En planerare. Planekonomi fungerar aldrig, därför att planeraren kan aldrig ha tillgång till all information. I synnerhet blir det omöjligt för planeraren att ha tillgång till all information när planeraren systematiskt filtrerar bort information som inte bekräftar att dennes upphöjda planering är korrekt. De planerar och planerar och filtrerar och filtrerar och hela tiden blir det skit och pannkaka av det. Ju mer de planerar och filtrerar, desto djupare gräver de ned sig i statspropagandans skyttegravar och bunkerkomplex.

Men tiden springer ifrån dem. Efterhand som gammelmedias broadcastmodell blir passé, tappar konstruktivisterna och kollektivisterna greppet om informationsflödet och då kan något litet barn göra de andra undersåtarna uppmärksamma på att kejsaren faktiskt är naken -- eller någon med ett udda yrke kan falsifiera hypotesen "alla tycker på exakt samma sätt" om det udda yrket i fråga, det sätt som basuneras ut i konstruktivisternas bombastiska massfulmedia. Det enda de visar med sitt censurerande är att de själva har insett att de inte kan hantera sanning.

Och minns var Jens Orback arbetade förut...

3 Kommentarer:

Anonymous anders skrev...

Är politker ett yrke?
Till dig som anser att politker är ett arbete, precis som andra arbeten och dessutom världens äldsta. Till dig har jag en fråga:


När man går på A-kassa kan man bli tvungen att ta ett arbete om det inte ligger alltför långt från hemorten. Det är arbetsgivaren som bedömer om den arbetssökande är lämplig för arbetet oavsett dennes tidigare erfarenheter.


Tänk dig nu att din dotter anvisades ett jobb som politker i en kommmun inte långt från ert hem? Ja du förstår kanske vad jag menar. Tycker du fortfarande att politiker är ett arbete?

20 maj, 2006 12:46  
Anonymous anders skrev...

Ar stadtsminster ett yrke?
Ar astrounat ett yrke?
Art rymdvarelse ett yrke?

/.../

Tänk dig nu att din dotter anvisades ett jobb som stadtsminister i land inte långt från ert land. Ja du förstår kanske vad jag menar. Tycker du fortfarande att stadtsminsiter är ett arbete?

Tänk dig nu att din dotter anvisades ett jobb som astrounat runt en planet inte långt från er jord. Ja du förstår kanske vad jag menar. Tycker du fortfarande att astrounat är ett arbete?

Tänk dig nu att din dotter anvisades ett jobb som rymdvarlse runt en galax inte långt från er galax. Ja du förstår kanske vad jag menar. Tycker du fortfarande att rymdvarelse är ett arbete?

20 maj, 2006 12:57  
Anonymous anders skrev...

Man kan också fråga sig vad prostitution har med jämstäldhet som yrke att göra? Är det inte diskriminerande av jämstäldhets ministern själv att skriva att det är en dottern som är prostituerad? Ens barn borde det väl ändå stå där?

Vore han en riktig jämstäldhets minister så skulle han i stället just nu arbeta hårt på en beredning av ett lagförslag om könskvotering för tillsättandet av lediga arbeten på prostitutions markanden, i stället för att hålla på med en massa fånigt bloggande på skattebetalarnas bekostnader...

20 maj, 2006 13:24  

Skicka en kommentar

<< Hem

Valbloggens censurdoktrin