25 maj 2006

Den rasande bärsärken från tingsrätten, del 2

Nämndemannen och bärsärken Lilly Näslund lämnar nu sitt uppdrag som nämndeman, efter att ha anhållits för våldsamt upplopp m.m. på första maj. Incidenten är fångat på bild av TV4, så någon tvekan råder väl inte i skuldfrågan.

Från vänsterpartiet får vi nu höra att Näslund inte är, aldrig varit och (förmodar jag desslikes) aldrig bli medlem i vänsterpartiet. Se artikel i DN. Där kan man med stigande förvåning också läsa om den före detta nämndemannen, numera bara bärsärk:
På Ung vänsters hemsida finns ett community där nämndemannen beskriver sig själv som cynisk och destruktiv, och att hennes kampredskap är våld i allmänhet.
och:
Kopplingen till vänsterpartiet är inte så stark.
...låter vänsterpartiets pressekreterare meddela. Hon var anställd på partiets kansli och har skrivit artiklar i Röd Press. (Vem fan bryr sig om hon var medlem eller inte?)

Skall vi pusta ut nu alltså? Ingen skugga må falla över kommunisterna med partibok, för det var ju en kommunist utan partibok som gjorde fulgörat åt dem?

Vad är det de försöker förklara för oss nu, de gamla avdankade kalla quislingarna som förr om åren satt och längtade efter den dag då landet skulle ockuperas av Sovjetunionen så de ensamma skulle få utses till lägervakter, folkdomare och skarprättare?

Förutom att det som jag påpekat tidigare är generellt olämpligt att politiska partier kontrollerar domstolarna, vilket de gör när de utan laglig grund ges ensamrätt på att utse domstolarnas nämndemän så säger de något mer här.

De säger att de inte kunde hitta någon inom sina egna led som överhuvudtaget kan kallas kvalificerad utan valde i stället någon som "inte [är] partimedlem och har aldrig varit partimedlem, inte ens i Ung vänster". Alla potentiella kandidater med partibok i vänsterpartiet var ändå sämre. Man är frestad att hålla med dem.

Men även då misslyckades de uppenbarligen kapitalt med att presentera en vad normala människor skulle kalla en acceptabel kandidat till det allvarliga ämbetet att döma på tinget. Något har onekligen gått snett när man lyckas utse en rabiat våldsverkare till nämndeman. Man kunde tycka att de kunde göra sig besvär med att kolla upp kandidaterna innan man utser dem, t.ex. kunde de kika igenom sin egen "community" på sina egna datorer, för att bilda sig en uppfattning om kandidatens höga moral...

Vänsterpartiet anser sig alltså totalt inkompetent vad gäller att utse nämndemän och sig själva har de (med rätta) diskvalificerat som tänkbara kandidater. Så måste man tolka saken. De kan varken besätta eller tillsätta poster som nämndeman.

Fröken Näslund är annars en person med starkt rättspatos (utom just vad gäller att kasta föremål på poliser förstås). Saxat från vänsterpartistisk sida om "stadshusvänstern", 2004.

4. PORRBILAR POLISANMÄLDA
Igår polisanmälde Lilly Näslund, anställd på vänsterpartiets kansli i Stadshuset, två porrbilar som nyligen sågs i centrala stan. Med tillägget i stadens lokala ordningsföreskrifter: "Könsförnedrande mobil reklam får ej framföras på offentlig plats" i §11 som infördes efter beslut på förra fullmäktige bryter dessa bilar numera mot stadgan och därmed blir olagliga. Ärendet utreds just nu av Stockholmspolisen.

-- Jag tycker att det är en självklarhet att anmäla dessa bilar. Deras reklam är förnedrande och kränkande mot alla kvinnor. Det är jättebra om fler anmäler bilarna om man ser dem. Det är ju uppenbart att de bryter mot stadens ordningsstadga, säger Lilly Näslund.

O vilket rättspatos! Jag ser det framför mig: Näslund som Fru Justitia själv med svärd och vågskål. Och kanske några gatstenar i klänningsfållen...

I den näslundska moralen är det alltså sju resor värre att visa pattar än att kasta möbler på lagens väktare, för det är ju uppenbart att de bryter mot stadens ordningsstadga, säger Lilly Näslund om "porrbilarna". (Vilken befängd ordningsstadga f.ö. Vad är rekvisiten för "könsförnedrande"?)

Svärdet kastar denna Fru Justitia-tolkning möbler på. Och väger gör hon synbarligen med falska vikter. Detta var vänsterpartiets bästa kandidat. Bättre än så blir det inte.

2 Kommentarer:

Anonymous anders skrev...

Jag reagerade också på detta att just hon polisanmäler bilar med "porr":

De skrämmande i detta är att hon då både blir målsägare och dömande instans när hon anmäller. Ujuj, stackars den fan som kommer inför den tingsrätten.

25 maj, 2006 10:49  
Blogger Joacim Persson skrev...

Om hon gjort anmälningar samtidigt som hon var nämndeman vet jag inte. I så fall har du andra uppgifter än jag har hittat.

25 maj, 2006 10:53  

Skicka en kommentar

<< Hem

Den rasande bärsärken från tingsrätten, del 2