24 maj 2006

Syndikalisten som blev statspropagandist

Terrornätverket "Osynliga Partiets" ekonomiske välgörare, Petter Nilsson, har anställts av SVT. (Läs mer på DN och Lunds Universitet)

Det är programchefen på SVT Syd som tagit till sig denne som sin skyddsling.

Motivet?
- Vi har märkt i samtal med Petter att han har kunskap som vi saknar. Det handlar om strömningar hos unga, hur de engagerar sig och hur man driver opinion - bland annat på internet, säger han till DN.se.
Man tar sig för pannan.

Mikael Sterner lever alltså i villfarelsen att extremisten Petter Nilsson och bilvältarkommunisterna i "Osynliga Partiet" är något som är representativt "hos unga".

Men OP utgörs inte av fler än ett par hundra personer. (Själva påstår de naturligtvis att de är "miljarder".)

Det är ungefär lika många som i Nationell Ungdom. Mikael Sterner kunde likaväl anställt någon av dem då...

Båda extremvänstergrupperna är lika "representativa" och båda "hatar staten" -- denna maktinstitution vilka såväl Mikael Sterner som vänstertokarna på Lunds universitet får sina pengar till näbbkängor, biodynamiskt odlad kruskakli, bidrag till Greenpeace och prenumerationer på Proletären från. Samt inte minst en subventionerad propagandaapparat, dem själva till ära.

Att Lunds universitet upprättar en "Public Service Akademi" (det är illa ställt med kunskaperna i modersmålet på det ärevördiga universitet numera) visar att man där har en viss syn på det här med media: det är en uppgift för staten och främst staten att idka opinionsbildning. De skriver t.ex. att:
I dag hotas den statliga televisionens tidigare så dominerande ställning av konkurrensen från de kommersiella kanalerna men också från nya medier som sänder rörliga bilder via Internet.
Ack ja. Fria media, yttrandefrihet, är naturligtvis något som "hotar". Se där hur fristående forskningen är från staten i Sverige. Det skall vara som på den gamla goda tiden, naturligtvis, som på 60-talet. Inga amerikanska tecknade imperialistfilmer i "vår television", utom möjligen på julafton eller vid någon okristlig tid arla i gryningen på loven då varje sund och frisk busunge med självrespekt ligger och sover efter att ha varit uppe halva natten och gjort de jävelskap barn måste göra för att kunna bli vuxna.

Och vad fan är en "mångfaldsanställning"? Tolk! tolk! tolk!
Jag behöver en ordlista för det här nya nyspråket.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem

Syndikalisten som blev statspropagandist