24 augusti 2005

Regeringens offentlige försvarare

Innan justitieminister Bodström blev minister, var han försvarsadvokat.

Var, förresten. Det är ju det han är nu också. Hans jobb är att inte ha en egen politisk åsikt om någonting, utan bara försvara regeringen i den ständigt pågående offentliga rättegången mot den.

Mycken fånerier får han stå och försvara, men det har han tränat på när han sysslade med att försöka få kriminella att framstå i så bra dager som möjligt inför tingsrätten. Huruvuda hans klienter, då som nu, är skyldiga som fan, är inte något han tar ställning till. Det vore emot advokaternas kodex. Om regeringen skulle föreslå massavrättningar av misstänkta dissidenter, skulle Tomas Bodström försvara det frenetiskt i sin fina kostym.

Han är en lydig slav. Det är så man tycker lite synd om honom. Han föddes ju in i pampadeln och har väl press på sig att gå i pappas fotspår. Dasja på Fårö har han också, bland resten av pampadeln. Kan ju bli pinsamt på golfbanan om de kom på honom med att inte vara riktigt pålitligt lojal mot Partiet. När översteprästerna kallar, så måste korgossen rusa till altaret och suga av utan att kräkas.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem

Regeringens offentlige försvarare