24 augusti 2005

Ge storebror vad han vill ha

Ett av de senaste dillerierna som regeringens försvarsadvokat, Thomas Bodström, fått i uppdrag av diktator Goran Persovic att försvara är hans excellens önskan att stärka kontrollsamhället. Man har på fullt allvar fått för sig att internetoperatörerna skall spara nättrafik i flera månader, så någon inspecteur Clousseau kan komma och glo på det med sitt förstoringsglas. Hur nu de tänkt sig att all internettrafik skulle kunna lagras och läggas på hög för framtida inspektioner eller hur de nu tänkt sig att inspektörn skulle få ut något av det. Han kunde likaväl använda sig av översättningsmaskinen från filmen Mars Attacks!.

Det spelar dem ingen roll om verkligheten går dem emot. De vill bara ha kontroll över allting; det anala kontrollbehovet är deras starkaste instinkt. Det är alltså psykopater vi har att göra med här. Det finns nämligen bara två slags socialister: psykopater och dumhuvuden. Psykopaterna ger order och dumhuvudena röstar rätt. Statsminister Göran Persson är en psykopat. Thomas Bodström är ett politiskt dumhuvud, som lyder som en gråsosse. Man måste ha detta klart för sig. Annars förstår man inte varför de bär sig åt som de gör.

Det är meningslöst att försöka resonera dem till rätta. Det är inte av oaktsamhet de bygger upp just de institutioner en framtida diktatur kommer att finna synnerligen användbara. Det är deras allvarliga mening. Socialismen är statsvetenskapens kreationister. De tror verkligen inte på att den kulturella evolutionen har skapat det fenomén vi kallar "marknad". De tror på "intelligent design" och då måste den allsmäktige storpampen i himlen ha ett allseende öga. Inte för att hans öga någonsin kommer att bli helt allseende. Av alla de oändliga parametrar som styr marknaden, ingår ditt och mitt högst privata känsloliv. Dit kommer Storebror aldrig att nå. De kommer aldrig att ha tillgång till fullständig information.

Men tekniska idioter som de är lär de inte märka om vi alla löser tokloggningsproblemet så här:

# ln -s /dev/random /var/log/internetlog

Sådär. Nu har de en massa data de kan få inspektera av hjärtans lust.

Av dessa oändliga rader slumptal kommer de att bli exakt lika mycket klokare på som "riktiga" loggar, det vill säga inte ett skit.

Om de undrar vad det är för mysko format kan man svara:
  1. "Internt. Inte dokumenterat än. Fråga han med batiktröjan och det vildvuxna skägget som bara är här på nätterna och spelar Greatful Dead hela tiden. Själv har jag inte sett honom på fyra år. Men jobbar gör han nog, för datorerna fungerar."
  2. "Konstigt. Det måste ha blivit nå't fel."
  3. "Specifikationen ingår i filen."
  4. "Tja inte vet jag vad det är för data våra kunder skickat fram och tillbaka på nätet. Det får du väl fråga dem."
  5. "Det är ju IPv7-draft era puckon. Hänger ni inte med i den senaste tekniken eller? Vadå spec? -- det är ju en draft för fan! Vi har ingen spec heller... öh!"
  6. "Vi använder ett nätverksprotokoll som evolverats fram medelst genetiska algoritmer. Vi har verkligen ingen aning själva om hur man tolkar det och det gör ingen annan heller."
  7. "Jag kan tolka det åt er. Här är min offert för den tjänsten. Ja, femtioelva maxiljarder. Köp in tjänsten någon annanstans då."
  8. "Jo det står. We come in peace! We come in peace!..."
  9. "Wrah! Wrah! Hakhakak! Wha! wHak! WHAK!"
  10. "Vi har haft allvarliga problem med spam de senaste åren. Det ser ut sådär hela tiden. Tur att kunderna inte märkt nå't."

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem

Ge storebror vad han vill ha