11 juni 2006

Spotta på skådespelarna!

Skådespelare är personer som står på en scen eller framför en kamera för att uttrycka känslor de inte hyser och säga saker de inte tänker.

De är professionella lögnare. Hela dagarna ägnar de åt att ljuga så tungorna svartnar i munnarna på dem. De bara ljuger och ljuger och ljuger hela tiden.

Varför o varför hyllas dessa lögnare! Varför delar man ut priser till den som ljuger bäst? Skulle det vara beundransvärt? Ett föredöme?

Sjuk är kulturen som hyllar detta falska, låga patrask.

Jag säger: spotta efter varje skådespelare du ser. Nej förresten. De är inte ens värda att ödsla spott på. Men fnysa lite åt dem kan man ju kosta på sig, bara för den goda sakens skull. Usch!

10 Kommentarer:

Anonymous eyerouge skrev...

Hur kan de ljuga när de står på scen? Alla vet att det är skådespel. De är syftet med akterna - att skapa fiktion. Det finns inget som t.ex. skiljer dem från en skönlitterär författare i den meningen.

När folk ser på film/teater är de väl medvetna om det, till skillnad från en dokumentärfilm där någon kanske "ljuger på riktigt".

11 juni, 2006 22:55  
Blogger Joacim Persson skrev...

Om de inte ljuger övertygande, så kallas de, märkligt nog, "dåliga". Riktigt "bra" skådespelare "trollbinder" publiken (lurar dem ordentligt).

Man kan alltså sammanfatta kvalitetsmåttet inom skådespeleri som "ju sämre desto bättre" och vice versa.

Usch!

12 juni, 2006 10:44  
Anonymous Anonym skrev...

Hur kommer det sig att inga skådespelarpriser går till politiker? Det är ju dom som ljuger och manipulerar bäst. :-)

13 juni, 2006 15:21  
Blogger Joacim Persson skrev...

Få lögnare belönas så stort som de.

Dessutom har det ju hänt att skådespelare blivit politiker. Ronald Reagan och Arnold Scwartzenegger t.ex. Dessa båda herrar är dock vad man gement kallar "B-skådisar", men som egentligen är dem till heder. Då finns det större anledning att vara misstänksam mot en annan skådespelare/politiker, Clint Eastwood, som åtminstone emellanåt ljugit ganska hyfsat. Särskilt fundersam blir man dock när han filmledes förordar dödshjälp på handikappade.

Vår egen karaktärsskådespelare Sven Wollter är rent av aktiv i KFML(r) -- uppenbarligen en helt opålitlig människa. Köp aldrig en begagnad bil av Sven Wollter. Usch!

13 juni, 2006 18:10  
Anonymous anders skrev...

Hur kan de ljuga när de står på scen? /.../ De är syftet med akterna - att skapa fiktion.

Fiktion är då ett fint ord för uppdiktad historia, dvs det vi i vissa speciella sammanhang benämner en lögn.

Joacims parallel tycker jag är intressant.

14 juni, 2006 10:15  
Anonymous Anonym skrev...

Nej, fiktion betyder inte exakt samma sak. Lite därför det är skönt att Joacim har slutat blogga - man slipper känna sig irriterat dragen att läsa kommentarerna skrivna av folk som tror så mycket om sig själva, när dom i själva verket uppenbart slår upp saker som i det här fallet, ett svårt ord.

31 augusti, 2006 13:44  
Anonymous anders skrev...

fiktion betyder inte exakt samma sak

Det har jag inte heller hävdat. Ni slår in öppna dörrar.

05 september, 2006 13:09  
Blogger The Professor skrev...

Nej, fiktion betyder inte exakt samma sak. Lite därför det är skönt att Joacim har slutat blogga - man slipper känna sig irriterat dragen att läsa kommentarerna skrivna av folk som tror så mycket om sig själva, när dom i själva verket uppenbart slår upp saker som i det här fallet, ett svårt ord. <--- this

13 april, 2009 13:19  
Anonymous Anonym skrev...

Skönt att man inte behöver kommentera inlägg från indövider som den där självutnämnde "the profässor", vilken synbarligen är en efterbliven idiot. Man får hoppas att intelligenta människor upptäcker djupet i den här bloggen.

17 april, 2009 20:28  
Anonymous chiefkatt skrev...

eskapism är ju nice.

14 januari, 2011 10:27  

Skicka en kommentar

<< Hem

Spotta på skådespelarna!