10 april 2006

Mer smygel

Skandalerna duggar tätt kring sossarna.

Nu är det de där lotterierna de går och smyger med som hamnat under lupparna. Se länk till P1-programmet Kaliber.

Smyger de med det?

Ja de har inte gjort något väsen av det i alla fall. De har inte kallat lotterierna för t.ex. "socialdemokratiska arbetarelotteriet" eller haft sin logotyp någonstans. Det ser faktiskt inte ut som att de vill att folk skall tänka på Parti't när de köper lotterna. Det går inte att dölja helt förstås, på grund av lotterilagstiftningen, men de har inte heller passat på att ge sig själva lite gratisreklam när de ändå är i farten.

Om man vill veta vilka som tjänade kosing på Stadskampen så får man gå tillväga ungefär som när Arthur Dent i Liftarens guide till galaxen råkade få veta att hans hus skulle rivas. Informationen om rivningen fanns för all del tillgänglig för allmänheten, helt öppet, i en mörklagd källare där trappan ned hade rasat, inne på en stängd toalett bakom en skylt där det stod "VARNING FÖR TIGERN".

I stället är lotterna märkta med texten: "Lotteriet arrangeras av Spero till stöd för ideell verksamhet". Se Speros hemsida. "Idéell verksamhet"?

Varför gör det på detta viset?

De kanske börjar tycka själva att "socialdemokraterna" är ett så dåligt varumärke att det skulle vara direkt hämmande för försäljningen om man skulle fläska på med partiloggan eller kalla lotteriet för "socialdemokratiska röstköpslotteriet" eller något annat tydligt.

Men vad skall de då skriva på valsedlarna i höst?

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Där satt den. TV4-ofri television som ombud i stadskampen för (S)pero. Scherman - hade ni provis eller gällde det sändningstillstånden den här gången?
Berlusconis kompisar hade inte kunnat göra det bättre.

10 april, 2006 21:27  

Skicka en kommentar

<< Hem

Mer smygel