24 mars 2006

Fusionskraftverk i drift!

Inte bara ett är igång. Hur många de är, tvista lärde astronomer om. Det närmaste ligger bara 8 minuter från dig och har varit i drift i många miljarder år. Titta ut genom fönstret, ditt fån.

Så vad fan skall de uppfinna ett till för?

Solceller!, säger någon. Ja det finns redan sådana. Det har sedan hundratals miljoner år funnits solceller som både samlar in energin från det stora fusionskraftverket runt knuten, lagrar det med hyfsad energitäthet och dessutom tillverkar sig själva helt automatiskt. Allt detta med riktigt bra totalverkningsgrad.

Så vad fan skall de uppfinna det en gång till för, det också?

Snacka om att krångla till det för sig i onödan...

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Jamen Joacim när beslutsfattarna är obildade och bara sysslar med att sko sig vad annat är att vänta. Ställ nu inte till det så att centern, sossarna och miljöidioterna går till val på stängning av solen oxå - ett krav lika välunderbyggt som kyotoavtalet/CO2-stoppet.
Kan Du förklara för mig varför koldioxiden från mitt avgasrör är elak medan dito från min björkved är snäll. Jag tror inte att atmosfärkemin är kapabel att känna någon som helst skillnad. Läs f ö meteorologidocentens Tage Andersson "tro inte på sagan om växthuseffekten" (expressen ledare 16/2). DN underhåller oss idag med historien om väldshavens snabba stigning med 6 m på ca 100 år. Nordpolsisen är redan till 90% nedsänkt i vatten och lämnar ett ringa bidrag vilket ingen har fattat. Grönland var grönt för 1000 årsedan. Eskimåerna och vikingarna måste ha haft ena hejarns motorer i sina bilar. När sältranet tog slut som drivmedel för dessa kom isen tillbaka tydligtvis. Därför bränn och elda allt du kan för vi behöver fan ett varmare klimat det står klart efter denna vargavinter. Förresten du är ju minkodlare? Varför gör man inga försök med minkbur med inbyggd swimmingpool. Tänk om minkarna är landdjur och bara går i vattnet för fisk och kräftor?

24 mars, 2006 12:13  
Blogger Joacim Persson skrev...

"Förresten du är ju minkodlare?"

Nej. Men jag har en del bekanta i den branchen.

Å andra sidan skulle det kunna vara så att jag föder upp en mink eller två i extra små burar på vinden.

Men det kan Åsa Domeij inte avgöra där hon sitter i Uppsala. Frågan "Har han mink eller inte?" kan alltså inte avgöras eftersom det inte är observerbart, för Domeij. Just därför har hon inte med det att göra. Det påverkar inte hennes liv, varken det ena eller det andra tillståndet.

Det är dock frestande att börja föda upp minkar. Ett skinn betingar i dag 400 kr på skinnauktionerna, om det är av den normala goda kvalitet som svensk minknäring håller. Men det får man i så fall göra helt svart, liksom allt annat företagande i det här landet.

Jag tycker inte om kärnkraft, för det ryker åt helvete för dåligt från den och dess bidrag till växthuseffekten är ju knappt mätbar! Tacka vet jag tyska kolkraftverk och Chrysler 56:or.

Kolkraftverken bör förläggas mitt i stadskärnorna. Dels dödar röken miljöpartister, dels blir det lägre förluster i ledningarna.

24 mars, 2006 13:33  

Skicka en kommentar

<< Hem

Fusionskraftverk i drift!