18 februari 2006

Har SSU hemliga personregister?

I tidningen Metro den 15 februari intervjuas Peter Skeppström, pressekreterare på SSU. (Ja, samme en som var med och söp på Crazy Horse och viftade med riksdagslegitimationen) Detta angånde det märkliga som inträffat, att SSU i norra Älvsborg skickat en inbjudan till vice ordförande för MUF i Alingsås, trots att denne (naturligtvis) inte är medlem i SSU.

Ur Metro:
Fast hur kunde han ham-
na i medlemsregistret när
han aldrig betalat med-
lemsavgift?
­ Det här är ingen nyhet
vare sig för dig eller mig. Vi
har ju medgett tidigare att
vi haft problem med våra
register. Vi arbetar aktivt
med det nu. Det är inte en
så snabb process som ni
tror. Det går inte över en
natt.
Oj då. Det låter som att det är mer än bara en felaktig post i SSU:s databas. Det kan förstås hända att någon programmerare varit trött och sluntit på tangenterna; gjort en SELECT till eller från fel tabell.

Men denna data kan liksom inte ha uppstått spontant -- något har kopierats fel. Så hur kommer det sig att SSU överhuvudtaget har personuppgifter på personer som inte är medlemmar? Det måste finnas fler tabeller i den databasen än bara över medlemmarna. Har de ett hemligt personregister över hela befolkningen, eller har de bara en liten hemlig hatlista över personer de har särskild anledning att vilja göra anteckningar om? Och vad använder de denna information till? Är jag med i något hemligt SSU-register? Är du? Vad sysslar de med egentligen? Finns det en "ungdomsavdelning" till "SAPO"/IB?

1 Kommentarer:

Anonymous Christer skrev...

Självklart har Sossarnas ungdomförbun ett register över alla ungdommar i landet. Vi blir väl reggade dirket vi föds. Från Skattemyndigheterna och sedan till SSUs "medlemsregister".

Ditt resonemang verkar helt logiskt. Läste att denne Skeppström (pressekreteraren var de va)inte ens har ett riksdagslegg, undra vad han viftade med då?

22 februari, 2006 14:54  

Skicka en kommentar

<< Hem

Har SSU hemliga personregister?