09 februari 2006

Röda mordbrännare

I lördags (4/2) fann personalen på MacDonalds vid Gumsbacken i Nyköping en brandbomb gömd i innertaket på en toalett. (Artikel i Corren) Polisen tillkallades. Hur länge bomben har legat där är inte känt -- den hade lyckligtvis inte armerats på grund av något tekniskt fel. Vad som framgår av tidningsuppgifterna är dock att bomben hade varit byggs för att tidutlösas.

Följande onsdag (i går) rapporteras det att två misstänkta har gripits samt att utredningen tagits över från länskriminalen i Södermanland till kollegorna i Västra Götaland. Tydligen leder spåren till västsverige. Detta samtidigt som (eller på grund av att) en obskyr grup som kallar sig "MacFuckerGroup" tagit på sig dådet och gett en detaljerad beskrivning i ett meddelande till TT av hur bomben var konstruerad. Det finns ingen organisation som heter så där. Precis som med "djurens befrielsefront" är det bara något namn de drar till med.

Det är måhända så att polisen har satt denna tidsinställda brandbomb i samband med mordbranden i Tråvad i julas, då brunsossarnas kursgård brändes ned. I det fallet har den kryptofascistiska rörelsen AFA tagit på sig dådet. De meddelade också att man utfört det med tidsinställda brandbomber. Jahaja.

Ett annat attentat som ligger ett par år tillbaka i tiden var attentatet mot (mink)foderfabriken i Svenljunga i september 2003. Det var f.ö. andra brandattentatet mot samma fabrik. Här var det "djurens befrielsefront" som tog på sig dådet. Vid den (andra) branden konstaterade polisen omedelbart att det rörde sig om mordbrand. Det fanns flera brandhärdar långt från varandra.

Några månader senare, i december, bryter en brand ut på Sveneby säteri i Skaraborg. Sveneby ägs av en tysk advokat som anses vara något slags höjdare i nazistkretsar. Jag har inte funnit någon epilog på den incidenten som ger klarhet i huruvida det skulle ha konstaterats som en anlagd brand eller inte.

Polisen har nog lagt ihop två och två och antagligen finns det någon överensstämmelse mellan brotten i den tekniska bevisningen.

Jo förresten: vid en polisrazzia mot en källarlokal i Lidköping i fjol grep man några personer i färd med att förbereda något slags attentat. Bland annat fann man halvfärdiga brandbomber. (Oklart om det var tidsinställd eller bara molotov cocktails -- som ironiskt nog uppfanns av finska armén under vinterkriget för att bekämpa sovjetiska stridsvagnar med.)

De där grupperingarna går i varandra. Det vet man säkert om på både SäPo och kriminalpolisen; emellanåt säger de inblandade detta rakt ut också. Den gemensamma faktorn för djurrättsfanatiker och socialister (även bruna sådana) är att de har något emot evolutionära processer, vilka sistnämnda är en oundviklig konsekvens av frihet i kombination med elementära fysikaliska lagar. Det är livet självt de försöker bekämpa med sina brandbomber. Ett uppror mot livet. Kampanjen som sådan är dödfödd, men något lite död, skrän och blodsutgjutelse kan de säkert ställa till med, de små psykopaterna, innan de måhända växer upp och tröttnar -- eller blir inlåsta på Säter på obestämd tid. Psykopati kan inte botas, sägs det.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem

Röda mordbrännare