23 februari 2006

Freivalds och Leijonborg i preventiv ursäkt!?

Se artiklar i Sydsvenskan och DN.

Laila Freivalds, som alltså skall föreställa något slags utrikesminister, går och ber inte färre än aderton utländska ambassadörer om ursäkt. För vadå? Jo: eventuella framtida publiceringar av profeten Muhammed i svenska tidningar. Sic!

Det förefaller som att detta utrikespolitiska utspel inte föregåtts av det protokollet rimligen förutsätter i sådana fall: behandling i utrikesnämnden. I stället har hon fått med sig Folkpartiet--pseudoliberalernas partiledare Leijonborg på spektaklet, samme en som tidigare KU-anmälde Freivalds för att UD och SäPo utövat påtryckningar på en ISP angående muhammedteckningar som deras kunder haft. Det var det tilltaget (påtryckningarna alltså) som terroristforskaren Magnus Norell kallade ett "praktfullt självmål" i ett debattinlägg i Expressen. Detta för att det naturligtvis endast spelar fanatiker i händerna.

Samme Leijonborg har tills nu begärt att regeringen skall uttala sitt stöd för Danmarks regering i teckningsfrågan. Sicken kovändning.

Är han helt jävla dum i huvet?

Laila Freivalds dåliga omdöme är redan väldokumenterat och diagnosticerat. Det visade hon prov på redan när hon låtsades vara justitieminister.

Diktaturernas kreatur applåderar naturligtvis. Liksom de ränksmidande bombgalningarna.

Ur Sydsvenskan:
Flera muslimska Stockholmsambassadörer uppskattar att utrikesministern agerat precis som den danska regeringen ? fast tvärtom.

De berömmer att Freivalds kallat dem till flera möten, att hon inlett samtal med muslimska samfund ? och att hon aktivt stoppat svenska Muhammedbilder på nätet.
(Fetstil av mig)

Sveriges utrikesminster får alltså beröm -- av ambassadörer för ökända diktaturer -- för att hon åsidosätter tryckfriheten. (Ni vet det där tjafset som instiftades året innan staten Virginias självständighetsdeklaration.) Botten är nådd.

Bortsett från att Freivalds tydligen tror att diktaturernas lagstiftning har en juridisktion som sträcker sig över minst tre galaxer, ser det ut som hon anser att alla svenska tidningar och webplatser är statsorgan som hon ansvarar för -- och i synnerhet anser hon tydligen att hon är ansvarig utgivare för sverigedemokraternas lilla skittidning. (Lustigt förresten att DN kallar SD-kuriren för "högerextrem", när det framförallt är från socialdemokraterna de snor röster. Jag kallar det klientelet för brunsossar.)

Laila Freivalds talar inte för mig. Jag ber så fan heller om ursäkt för några lustiga streckgubbar med skägg på, i synnerhet inte till psykopater som ayatollorna i Iran, som avrättar tonårsflickor för att de gått och förälskat sig.Blir de purkna säger de? Deras problem.

Inte heller skulle det falla mig in att jag skulle vara någon skyldig en ursäkt för att sagda skitdiktaturer inte ens kan upprätthålla sina egna skitlagar inom sina egna gränser. Mig veterligt är varken mordbrand, mordhot, misshandel eller vandalisering legaliserat någonstans i världen.

Några enkla faktum behöver tydligen redas ut för mindre begåvade statsråd och deras husdjur:

Mordbränder orsakas inte av teckningar. Mordbränder orsakas av mordbrännare.

Upplopp orsakas inte av teckningar. Upplopp orsakas av onda personer samlade i en pöbel.

Mordhot mot tecknare orsakas inte av deras tecknande utan av att mordiska individer uttalar hoten.

Misshandel orsakas av våldsverkare. Mord orsakas av mördare.

Skor orsakas av skomakare och möbler av tapetserare.

Stupida uttalanden orsakas av stupida papegojor med tourettes syndrom, som Laila Arbeit-Macht-Freivalds och Lars Löjligborg.

Det sämsta tänkbara sätt att bemöta psykopater på är att agera undfallande och ängsligt. Men precis så agerar Laila Freivalds och sin nyfunne medlöpartavaritj, Lars Leijonborg. Det gör de för att de är dumhuven.

Rasmussen agerar helt rätt som ståndaktig tennsoldat. Så är han till skillnad från Leijonborg en sann liberal. Man kan inte dagtinga med samhällsgrundande principer. Torgny Segerstedt agerade även han på rätt sätt mot sin tids psykopater. "Det är inte tillrådigt att gå emot sitt samvete."

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Lysande Joacim in i minsta detalj t o m skällsorden!

24 februari, 2006 11:31  

Skicka en kommentar

<< Hem

Freivalds och Leijonborg i preventiv ursäkt!?