24 februari 2006

Sanningsministeriet på Sveavägen 68

Sossarna har börjat sitt valarbete -- vilket numera utgörs av att skicka fejkade meddelanden till media. Säkerligen också till diskussiongrupper på nätet. Det som det har varit mest rabalder om är förtalet mot Reinfeldt. Men de har också begagnat sig av knepet att skicka falska insändare till tidningar, där skribenten utger sig för att tillhöra någon "svag grupp" som de jättestygga borgarjävlarna påstås vilja piska till döds eller så.

Antagligen tänker de sig att mindre bemedlade läsare skall identifiera sig med den förfalskade figuren. Men dels vore det kanske förmätet att tro att verkligt fattiga människor skulle ha råd att prenumera på dyra tidningar som DN, eller ens slösa pengar på lösnummer som man kunde köpt mat för i stället. Dels bygger de upp en bild av fattigdom som vi som har verkliga erfarenhet av den inte känner igen oss i. Det tycks snarare som att dessa bluffar är riktade mot den överklass socialdemokraterna redan utgör. När man går och svälter sätter man sig inte på röven och gnäller -- man gör något åt saken. Inget väcker kreativiteten som hunger.

Marita Ulvskog säger att "bara en person är inblandad". Det tror jag inte ett skvatt på. Alla i Rörelsen har väl inte varit fullt så korkade som den där som blivit ertappad med att använda lättspårade IP-adresser på partiets officiella egna nät. Det sitter säkert åtskilliga partipropagandister runtom i landet just nu och knappar ned fantasilösa lögner så fingertopparna svartnar på dem, från någon IP-adress som inte är fullt så lätt att spåra.

Hädanefter skall vi därför ta allt som skrivs i insändarspalter i tidningarna eller på nätet i sken av att vara författat av någon "svag grupp" som hyllar Partiet eller förtalar dess motståndare, med en jävligt stor nypa salt. De har skjutit sin egen trovärdighet i sank.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Hem

Sanningsministeriet på Sveavägen 68