31 augusti 2005

Djurens "befrielsefront"

En websida för terroistnätverket Djurens Befrielsefront blev häromdagen föremål för en husrannsakan.

Detta förefaller på något sätt ha förvånat dem.

Naturligtvis är det säkerhetspolisens sektion för författningsskydd som ligger bakom denna husrannsakan. Det är deras jobb att skydda samhället mot grundlagsbrott, vilket alltså är sådana brott som Djurens Befrielsefront utan omsvep bekänner att de idkar. I deras "argumentsamling" står att läsa:
Detta sker genom att befria djur och genom att orsaka ekonomiska förluster för djurförtryckare, vanligtvis genom skadegörelse av egendom. Eftersom DBF-aktioner är olagliga arbetar aktivisterna anonymt, och har ingen central organisation eller samordning.
De begår alltså brott i syfte att driva igenom sin egen politik. Inte diskutera och övertyga, utan påtvinga andra den. Att med våldshandlignar få andra att lyda ens vilja -- von Clausewitz definition på krig.

Djurens Befrielsefront för krig mot samhället. Därav säkerhetspolisens intresse för nätverket.

Egentligen är det inte ens ett nätverk. Vi läser i nämnda argumentsamling:
DBF är som man kan läsa i riktlinjerna ingen organisation med styrelse eller liknande, utan snarare ett namn som aktivister kan använda sig av om de följer DBF:s riktlinjer (se ovan). Man blir alltså en del av DBF så fort man har gjort en aktion, till exempel fritagit ett djur, krossat en ruta på en pälsaffär etc.
Det är alltså bara ett täcknamn. Hur de tänkt sig säkerställa att ingen använder namnet Djurens Befrielsefront utan att följa riktlinjerna, kan man undra. Det är inte precis ett registrerat varumärke eller så. Ingen kunde stiga fram och klaga om någon skulle begå allsköns brott och spreja "DBF" efter sig; bränna ned ridhus, råna värdetransporter, våldta minkpälsklädda fruntimmer osv osv.

Vad är det då för personer som döljer sig bakom täcknamnet DBF?

Att ha en "politisk gren" och en "militant gren" av en och samma rörelse är inget nytt knep. ETA--Batasuna, IRA-Sínn fein, NSDAP--SA...

Taktiken är då att den politiska grenen står för dialogen och den militanta aktiveras när den politiska inte får något gehör. När orden tryter tar man till våld.

Men det finns en skillnad mellan DBF och t.ex. IRA i det att DBF inte öppet anger vad som är dess politiska gren. Det är faktiskt lite listigt. Den politiska grenen kan då fås att framstå som rumsren. Man kan få bli remissinstans i lagstiftningsprocessen, intervjuas av respekterade tidningar, hålla fördrag på seminarier utan att bli bespottad. Officiellt tar man "avstånd från militanta aktioner", i hemlighet myser man över dem och högst troligt är det samma personer som ena stunden bär slips och pratar vid ett "informationsbord" på ett torg som när mörkret sänkt sig drar på svarta huvor och utövar vrålande vansinnigt våld.

De som smyger runt på nätterna och stjäl höns, eldar upp foderfabriker och annan terrorverksamhet har naturligtvis ett vardagsliv också. De ränner inte runt med brandbomber och järnrör dygnet runt. Antagligen kan de uttrycka sig verbalt mellan varven också. Det finns en politisk gren till DBF, naturligtvis.

Eftersom DBF-terroristerna inte vill avslöja namnet på sin politiska gren, ligger fältet öppet för spekulationer. En självklar kandidat är: Förbundet Djurens Rätt.

Så tror jag det är. Det är samma personer; de går bara ut och byter mössa. Sedan Förbundet Djurens Rätt upphöjdes till remissinstans (i samband med förändringarna i djurskyddslagen) och fick politiskt inflytande, minskade de militanta aktionerna. Om det politiska inflytande skulle minska, vilket det kan göra efter valet 2006, kommer de militanta aktionera att öka.

Men det finns för all del andra kandidater:
Djurens rätt
En stat som tillåter meningslösa djurförsök är en stat som är värd allas förakt. I Sverige plågas varje år tusentals djur till döds. Apor, hundar, katter, möss osv får sätta sina liv till för att människan skall känna trygghet när de använder sitt nya smink eller schampo. Innan djuren mördas så tvingas de bo i minimala burar vilket skapar en onaturlig stress hos djuren. Pälsindustrin är också den tillåten. Djur, främst minkar, pressas in i små burar där de får leva hela livet innan det är dags för gasning. Detta för att feta överklasskärringar skall kunna springa runt på premiärer med sina lik över axlarna. Detta är patetiskt och sinnessjukt och vi kräver totalförbud mot dessa beteende. Vi har förståelse för om man använder päls från djur som man även äter, dvs nyttjar djuret maximalt men att tvångshålla djur i små burar för att sedan ta pälsen och slänga köttet är inget annat än grovt djurplågeri av värsta graden.
Var kommer detta citat från? Jo, från Nationalsocialistisk Front, NSF. Lika barn leka bäst.

6 Kommentarer:

Anonymous Alexander Jonsson skrev...

Våld är vad en varelse bedriver emot en annan varelse. Köttätaren mot grisen. Vad DBF bedriver är ekonomisk skadegörelse, vilket jag är övertygad om att dom inte har valt att använda sig av helt utan eftertanke. Men efter att ha arbetat för en fråga där man motarbetas av ca 95% av alla människor och ständigt möts av repression och hån, så är det inte konstigt att man blir aktiv på ett annat sätt.
Säg t.ex. att Sverige skulle mörda förstånds handikappade, av någon anledning. Skulle du då protestera? Jag antar det, men om ingen lyssnade. Om du möttes av kommentarer som "dom förstår ju inte det", "dom skjuts snabbt i huvudet", "dom lider inte" osv. Då skulle du bli grymt frustrerad. Om nästan alla du känner och träffar inte ser det som ett problem. Du står med plakat, dag ut och dag in, där du öppet protesterar. Men folk fnyser, hånler och skrattar åt dig. Nog hade du inte orkat mer tillslut. En stor det av att du är oförstående är att du, precis som jag innan jag blev vegan, fått lära sig att djur är mat. Du har vuxit upp med att djur finns för människan. Du är säkert upprörd och tycker att den stora skillnaden ligger i att jag använder människor i mitt exempel. Men om du förstorar din syn på vilka individer på vår jord som bör visas empati, så skulle du mycket bli aktiv inom djurensbefrielsefront någon gång i framtiden.
Fråga dig själv: Vem är terroristen? Mördaren eller fritagaren?

14 april, 2008 03:18  
Anonymous Anonym skrev...

LÄNGE LEVE ALLA MINKUPPFÖDARE OCH PÄLSHANDLARE HURRA HURRA

10 december, 2008 22:48  
Anonymous Anonym skrev...

VI KOMMER ATT BÖRJA ANVÄNDA KRAFTIGT VÅLD MOT DBF OM MERA SKADEGÖRELSE FÖREKOMMER HOS OSS POU PÄLSHANDLARNA OCH UPPFÖDARNA

10 december, 2008 23:00  
Anonymous Lina skrev...

Det här handlar om moral, en frisk människa gör inte illa djur, en frisk människa älskar djur. Att ha på sig päls är omoraliskt, endast sadister skadar djur.DBF kämpar för djurens rätt, djuren borde ha minst lika rätt som människor. Djur har känslor, precis som vi. Jag är beredd att döda för ett djur. Ni är seriöst sjuka i huvudet, ni kommer ruttna i helvetet!

10 december, 2008 23:18  
Anonymous Ove skrev...

DBF är att gå ca 4-5 steg för långt i sin uppfattning. Har inget emot folk som väljer att vara veganer och folk som är fredliga djurrättsaktivister. Men att terrorisera människor för att nå sitt mål är absurt och skrattretande. Kan tänka mig att många inte vill ta till sig djurrättsaktivisternas argumentation då de förknippas med dessa element som slår sönder egendom och skickar hotbrev osv.

Och nej Lina, djuren borde inte och kan inte ha minst samma rätt som människor, det är ett fullständigt absurt påstående. Ska dock ge dig ett litet tips utifrån dina egna moraliska principer: slå sönder alla elektriska och gasoldrivna insektsdödare. Du kan räkna med att rädda miljontals liv till skillnad från några enstaka björnar och minkar osv. Men när du ränner runt, kolla var du sätter ner foten, du kan råka trampa ihjäl någon insekt, och det är ju lika illa som om någon skulle få för sig att skjuta huvudet av en elefant eller apa, eller kanske en människa. Absurt? japp...

Men som sagt, jag har inget emot fredliga veganer, dom gör en godhjärtad tjänst för både människor och djur.

11 december, 2008 02:31  
Anonymous Anonym skrev...

Det är precis lika olagligt som det var att befria judar från koncentrationsläger, och precis lika rätt.

29 augusti, 2011 15:33  

Skicka en kommentar

<< Hem

Djurens "befrielsefront"