03 november 2005

Sektledare på besök

Till min stora förnöjelse har ett par sektledare från Djurens Rätt (tvenne lokala ordföranden) behagat nedlåta sig till att skriva kommentarer till det tidigare inlägget om den bestulne djurrättsaktivisten.

Hauptsturmführer Lindström (kommendant för malmöbrigaden inom Förbundet Djurens Rätt att få utrotas som hela populationer på order av biofobiska ätstörningspatienter med ljusskygga politiska ambitioner) har på sin meritlista att ha farit ända till amerrka för att gå på kurs i konsten att ljuga. (Intressant läsning om pennalism och hierarki inom PETA.) Att ljuga så tungan krullar sig kunde han likaväl lärt sig i SSU. Nu flänger han runt i landet och strippar för att få uppmärksamhet. Det ger liksom ordet "mediahora" en helt ny, konkretare, innebörd. Veganernas vulgopropaganda har därmed förts till nya oanade lågvattenmärken. När media tröttnat på det spektaklet får det väl sänka sig ändå lägre, om det är möjligt. De får väl göra helikoptern med purjolökar uppkörda i rövarna kanske. Eller simma i latriner med betongstövlar på sig, sjungandes Hare Krishna i falsett.

Kollegan Säljö, den bestulne djurägaren, tillika kommendant för samma sekt i Alingsås, och som brukar klaga på cirkusars djurhållning (men själv tydligen håller sig med kaniner för sin personliga underhållning) skapar ett löjets skimmer kring sin person när hon försöker ge sken av att vara helt ovetande om vad rörelsens egen sturmabteilung pysslar med. Att det "befrias" (se ordlistan nedan) kaniner hade hon ingen aaaaaning om. Nähä då. Och det är så fasligt långt till Rångedala eller Skara från Alingsås. Kaninerna är inköpta i god tro. Javisst. Naturligtvis är det så. Den officiösa politiska grenen av sekten skulle aldrig befläcka sig med att medge samröre med den militanta underavdelningen. Officiellt tar de "avstånd" (men har förståelse för) veganrelaterad kriminalitet. Naiv eller taktiskt förtegen?

När helt vanliga pundare åker på stöldturnéer har de en taktik att inte göra räder i hemtrakten, där närpolisen känner dem väl. I stället far de någon eller ett par timmars bilväg bort och stjäl. (Så långt de hinner köra fram och tillbaka på en natt.) Stöldgodset avyttras sedan företrädesvis i något tredje område och via hälare.

Liten ordlista i veganskt nyspråk:
"djur som vanvårdas"=alla tamdjur som ägs av andra än sektmedlemmar
"befria","omhänderta"=stjäla
"djurhem", "kärleksfullt hem"=hälare
"stora hägn"=burar som sektmedlemmar håller djur i
"trånga burar"=burar som andra än sekmedlemmar håller djur i
"bor hemma hos mig"=privat hemdjurcirkus, endast tillåtet för sektmedlemmar
"fakta"=sådant man åker på kurs i PETA för att lära sig fabricera
"i frihet utsläppta kaniner"=rävföda
"djurvän"=hycklare

Man kunde knåpa ihop en parser för det där. Det borde ingå en översättare från vegansk nyspråk till ren och begriplig svenska/engelska i babelfish.

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym skrev...

Jag måste faktist ge dig cred. Tror inte jag har skrattat så här mycket på flera år! Det var verkligen mycket underhållande läsning. Jag hoppas att fler får ta del av materialet, men tyvärr verkar här ju ganska tomt. Du har inte funderat på stand up comedy?

Avslutningsvis kan jag bara säga att det här gav mig förnyad kraft och förnyad glädje att kämpa ännu hårdare för en bättre värld. Tack!

mvh,

Hauptsturmführer Lindström

03 november, 2005 22:01  
Anonymous Bo Anders Svensson skrev...

Jo, det ar ju ett av (manga) satt att forneka kritik och vagra se sanningen i vitogat. Skratt bort det...

05 november, 2005 13:16  
Blogger Joacim Persson skrev...

En propagandist vet förstås att det vore helt förödande att få skrattarna emot sig. En (inte helt effektiv) metod är då att försöka avvärja detta genom att liksom "skratta med". Det är spelat, naturligtvis. Skillnaden mellan humor och allvar är honom lika främmande som skillnaden mellan lögn och sanning, eller rätt och fel.

Hur mycket tvivel han än får i tron kan han inte gå ur det där. Han kan inte släppa den position han skaffat sig inom sekten och den söta smak av makt det ger, då konsekvensen skulle vara att vara ett ingenting och en ingen, en outhärdlig tanke för en psykopat, som ju alltid är en principiellt svag människa som bara kan få självkänsla och verka genom andra, aldrig av egen kraft.

05 november, 2005 14:04  

Skicka en kommentar

<< Hem

Sektledare på besök